Goed nieuws voor Oranje: meer supporters welkom bij EK-duels in Amsterdam

Goed nieuws voor Oranje: meer supporters welkom bij EK-duels in Amsterdam

01-06-2021 15:08 Laatste update: 15:20
65

Bij de EK-wedstrijden van het Nederlands elftal in de Johan Cruijff Arena zijn meer supporters welkom. Dat hebben de gemeente Amsterdam, KNVB en toernooiorganisatie afgesproken met het kabinet. Het gaat om ongeveer 16.000 toeschouwers.

In april werd al duidelijk dat minstens een kwart van de Johan Cruijff Arena - zo'n 12.000 stoelen - gevuld mocht worden. Op basis van de resultaten van verschillende Fieldlab-onderzoeken, de gunstige besmettingscijfers en de recente versoepelingen, is de bezettingsgraad nu opgeschaald naar een derde, zo'n 4.000 toeschouwers meer.

Voor toegang tot de Johan Cruijff Arena is een negatief coronatestresultaat vereist. De organisatie van het EK buigt zich nu over de beste verdeling van de nieuw vrijgekomen tickets in het stadion. Oranje speelt alle drie de groepswedstrijden in Amsterdam, tegen Oekraïne (13 juni), Oostenrijk (17 juni) en Noord-Macedonië (21 juni).

"Het is fantastisch dat de coronasituatie steeds beter onder controle lijkt te zijn en er dus steeds meer mogelijk is", reageert toernooidirecteur Gijs de Jong. "We zijn dan ook heel blij dat we nu nog meer fans gelukkig kunnen maken. Mooi dat deze opschaling op een veilige en verantwoorde manier kan. Daar hebben we met het ministerie van VWS, de gemeente Amsterdam en andere partners hard aan gewerkt."

"EURO 2020 in Amsterdam is net als het Eurovisie Songfestival in Rotterdam een iconisch evenement. Daar wil je gewoon zoveel mogelijk mensen bij hebben", vervolgt De Jong. "Al met al is dit een fantastische steun in de rug voor iedereen met een oranje hart en zeker ook voor het Nederlands elftal."