Update: AZ bevestigt: Ouwejan tekent bij én vertrekt op huurbasis naar Schalke 04

Update: AZ bevestigt: Ouwejan tekent bij én vertrekt op huurbasis naar Schalke 04

01-06-2021 17:28 Laatste update: 02-06-2021 10:25
61

Thomas Ouwejan moet gaan helpen bij de wederopbouw van Schalke 04. Duitse media, waaronder BILD, voorspellen dinsdag dat de linksback van AZ op huurbasis naar Gelsenkirchen vertrekt.

Danny Latza, Simon Terodde, Marcin Kaminski, Victor Pálsson: de selectie van het gedegradeerde Schalke krijgt langzaam maar zeker vorm. Ouwejan moet de vijfde versterking worden in de Veltins Arena. Volgens BILD komt de 24-jarige linksback op huurbasis over van AZ.

Ouwejan speelde afgelopen seizoen bij Udinese, waar de teller bleef steken op vijftien optredens. De optie tot koop is niet gelicht door de Italiaanse club. Bij Schalke moet hij de plek overnemen van Sead Kolasinac, die in principe terugkeert naar Arsenal.

In het jaar dat AZ meedeed om de landstitel, verloor Ouwejan in Alkmaar de concurrentiestrijd van Owen Wijndal. "Ik heb natuurlijk dertien jaar daar gespeeld en een mooie tijd gehad. Ik ben net een jaartje te laat weggegaan", zei hij een half jaar geleden tegen NH Nieuws.

Update: AZ heeft de tijdelijke transfer van Ouwejan inmiddels bevestigd. De linksback heeft zijn contract in Alkmaar met een jaar verlengd (Ouwejan ligt nu tot medio 2024 vast), maar speelt het aankomende seizoen op huurbasis voor het gedegradeerde Schalke 04. Schalke heeft eveneens een optie tot koop af weten te dwingen bij AZ. Dat betekent dat Ouwejan na een succesvolle verhuurperiode definitief de overstap kan maken naar Schalke.