Ouwejan blij met nieuwe club: 'Kan niet wachten om het koningsblauw te dragen'

Ouwejan blij met nieuwe club: 'Kan niet wachten om het koningsblauw te dragen'

01-06-2021 17:59
31

Thomas Ouwejan kan niet wachten om te beginnen aan zijn nieuwe buitenlandse avontuur bij Schalke 04. De 24-jarige linksback is eigendom van AZ, maar wordt na de zomer voor het tweede opeenvolgende jaar verhuurd door de Alkmaarders.

In Alkmaar verloor Ouwejan zijn basisplaats aan de doorgebroken Owen Wijndal. Vorig seizoen speelde Ouwejan op huurbasis voor het Italiaanse Udinese.  Dinsdagmiddag maakte AZ bekend dat de vleugelverdediger voor één seizoen heeft bijgetekend én aankomend seizoen op huurbasis uitkomt voor het gedegradeerde Schalke 04. De Duitse club heeft eveneens een optie tot koop afgedwongen voor de linksback, die na zijn contractverlening tot medio 2024 vastligt in Alkmaar.

Ouwejan hoefde niet lang na te denken toen Schalke, dat volgend seizoen uitkomt in de 2. Bundesliga, zich voor hem meldde. "De gesprekken met de clubleiding bij Schalke waren erg goed en bevestigden mijn voorgevoelens nog meer. Ik ben erg gemotiveerd om de uitdaging, Schalke terug brengen naar het hoogste niveau, aan te gaan en kan niet wachten om het koningsblauwe shirt te gaan dragen", laat Ouwejan weten op de clubsite van Schalke.

Ook Rouven Schröder, sportief directeur bij Schalke, is verheugd over de komst van Ouwejan. "Thomas is een jonge, dynamische speler die op jonge leeftijd al de nodige ervaring heeft. Bij AZ was hij één van de bepalende spelers en ook in de Serie A heeft hij zijn kwaliteiten laten zien. We zijn blij dat hij voor ons gekozen heeft, want met Thomas halen we een karaktervolle speler in huis. Met zijn manier van spelen gaat hij ons veel plezier opleveren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie