'Laporta wil af van Koeman-systeem en terugkeren naar 4-3-3 formatie van Cruijff'

'Laporta wil af van Koeman-systeem en terugkeren naar 4-3-3 formatie van Cruijff'

01-06-2021 18:16 Laatste update: 02-06-2021 11:46
140

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta wil dat, wanneer Ronald Koeman aanblijft als trainer, het elftal terugkeert naar een 4-3-3 formatie. Na het veelbesproken gesprek tussen Laporta en Koeman van vorige week is het nog altijd niet zeker of de Nederlander ook volgend seizoen actief is in Catalonië.

Mundo Deportivo meldt dat Laporta ook in de manier van spelen enkele veranderingen wil zien bij Koeman. Zo heeft de voorzitter van Barcelona een sterke voorkeur voor de 4-3-3 formatie in plaats van de 3-5-2 formatie die Koeman afgelopen seizoen vaak gebruikte. De 4-3-3 formatie past goed bij de idealen van de club, vindt Laporta, die daarbij refereert aan de filosofie van Johan Cruijff.

Het is volgens Laporta belangrijk dat het de spelopvatting volgend seizoen zo dicht mogelijk bij de filosofie van Cruijff komt te liggen. Laporta wil een aanvallend sterk Barcelona zien dat wedstrijden domineert. Laporta en Koeman hebben elkaar, sinds 'het gesprek' van vorige week maandag, niet weer gesproken. De toekomst van Koeman is daarom nog altijd onduidelijk. In de tussentijd verzekerde de Catalaanse club zich wel van de komst van spits Serio Kun Agüero en verdediger Eric García. Beide spelers komen transfervrij over van Manchester City.