Belletje met Jan Smit gaf de doorslag bij Mühren: 'Wie is er dan gek?'

Belletje met Jan Smit gaf de doorslag bij Mühren: 'Wie is er dan gek?'

01-06-2021 19:08
50

Robert Mühren is dinsdagmiddag officieel gepresenteerd als speler van FC Volendam. De topscorer van het afgelopen Keuken Kampioen Divisie-seizoen tekende vorige week een contract van drie seizoenen bij 'het tweede Oranje'.

Mühren maakte afgelopen seizoen in dienst van SC Cambuur 38 goals in de competitie en promoveerde daarmee met de Friese club naar de Eredivisie. Toch speelt de spits aankomend seizoen wederom in de Keuken Kampioen Divisie. "We hebben veel opties open gehouden. Uiteindelijkk werd ik gebeld door Jan (Smit, red.) en werd Volendam concreet", legt Mühren zijn overstap uit tijdens zijn presentatie.

Het gesprek met Jan Smit gaf de doorslag bij Mühren. "Hij vertelde dat hij baalde van de afgelopen jaren en er alles aan wil doen om het in de aankomende jaren wél voor elkaar te krijgen. Ik zei: mijn gevoel is goed en ik sta er ook open voor." Ondanks de vele clubs die interesse toonden in Mühren werd het dus Volendam. De spits hoeft daarom niet te verhuizen en dat vindt hij zeer plezierig, helemaal vanwege het feit dat zijn vrouw zwanger is. "Ik kan in mijn achtertuin doen wat ik het liefst doe. Wie is er dan gek?"

De bewijsdrang om het nog een keer te laten zien op het hoogste niveau in Nederland heeft Mühren niet zo. "Het maakt mij echt niet uit of ik nou op vrijdagavond speel tegen bijvoorbeeld FC Dordrecht: ik wil altijd graag dat balletje in het netje krijgen." De spits sluit ten slotte niet uit dat we hem niet weer terugzien in de Eredivisie. "Misschien komt dat met Volendam nog wel", vertelt hij strijdbaar in de camera.