'Spaanse selectie toont respect aan Ramos en laat rugnummer 15 links liggen'

'Spaanse selectie toont respect aan Ramos en laat rugnummer 15 links liggen'

01-06-2021 23:40
23

Volgens AS hebben alle spelers uit de Spaanse EK-selectie bewust niet voor rugnummer 15 gekozen. Op die manier laten de spelers hun respect richting hondertachtigvoudig international Sergio Ramos blijken.

Ramos speelde bij de Spaanse ploeg namelijk vaak met nummer 15. Op de lijst met rugnummers die de Spaanse bond publiceerde, viel op dat geen enkele speler dat nummer op het EK zal dragen. AS heeft vernomen dat de Spaanse spelers dat uit respect voor Ramos doen.

De stopper is normaliter captain bij Spanje en speelde al zeven eindtoernooien voor zijn land. Toch is hij niet geselecteerd voor het EK door bondscoach Luis Enrique: Ramos kwakkelde afgelopen seizoen namelijk met blessures, waardoor hij amper wedstrijdritme heeft.

Doordat hij niet naar het EK gaat, kan Ramos komende zomer wel in alle rust nadenken over zijn toekomst. Het heeft er alle schijn van dat de routinier transfervrij vertrekt bij Real Madrid, alleen is zijn nieuwe club nog niet bekend. Maandag kwam naar buiten dat Manchester City interesse heeft in Ramos.