'Van Gaal door KNVB uitgenodigd voor Oranje-wedstrijd in zijn 'achtertuin''

'Van Gaal door KNVB uitgenodigd voor Oranje-wedstrijd in zijn 'achtertuin''

02-06-2021 07:27
28

De oefenwedstrijd Nederland-Schotland van woensdagavond zal bijgewoond worden door een bijzondere gast. Louis van Gaal is door de KNVB uitgenodigd voor het treffen in de Portugese Algarve, meldt het Algemeen Dagblad.

Nederland begint tegen Schotland officieel aan de aanloop naar zijn EK-campagne. Van Gaal is al jarenlang woonachtig in Portugal en kan in zijn 'achtertuin' komen kijken naar de wedstrijd, bericht het AD woensdagochtend. De 69-jarige Amsterdammer – sinds 2016 niet meer actief als trainer – is nog altijd de laatste bondscoach die Oranje leidde op een eindtoernooi.

Opvolger Frank de Boer gaat woensdag tegen Schotland spelen met een 5-3-2 systeem, waarmee Van Gaal tijdens het WK van 2014 furore maakte. Hoe dit precies ingevuld zal worden, is nog niet duidelijk, maar Marten de Roon is al zeker van een basisplek, werd dinsdag duidelijk. De Boer moet nog een opvolger aanwijzen voor Jasper Cillessen, die het EK mist vanwege een positieve coronatest: Tim Krul, Maarten Stekelenburg en Marco Bizot zijn de overige doelmannen in de selectie.