'Ajax wil Ekkelenkamp bij laten tekenen, Twente praat ook met Benfica en Man City'

'Ajax wil Ekkelenkamp bij laten tekenen, Twente praat ook met Benfica en Man City'

02-06-2021 10:06
24

FC Twente heeft de hoop op Jurgen Ekkelenkamp (rechts op de foto) nog steeds niet opgegeven. De Tukkers gaan een nieuwe poging wagen om de Jong Oranje-international van Ajax te huren en schaken bovendien op meerdere borden.

Ajax-trainer Erik ten Hag liet onlangs weten dat Ekkelenkamp wat hem betreft niet weg hoeft. De middenvelder zelf liet onlangs al aan VoetbalPrimeur weten dat FC Twente nog steeds een optie is. "Dat speelt nog steeds. Na het EK ga ik kijken wat er gaat gebeuren en overweeg ik de opties. Ik ben met Ajax in gesprek, inderdaad", doelde hij op zijn contract, dat in 2022 afloopt. Mogelijk gaat Ekkelenkamp betekenen én tijdelijk verkassen. Volgens TC/Tubantia is Ajax alleen bereid om hem te verhuren als hij zijn contract verlengt, zodat een transfervrij vertrek in 2022 voorkomen wordt.

De nummer tien van het vorige Eredivisie-seizoen is verder bezig met Tyronne Ebuehi, Luka Ilic en Julio Pleguezuelo. Ebuehi en Ilic werden vorig seizoen gehuurd van respectievelijk Benfica en Manchester City: de gesprekken met beide clubs over een extra huurdeal zijn gaande. Pleguezuelo loopt uit zijn contract, maar heeft al sinds begin februari niet kunnen spelen vanwege een zware blessure. Twente hoopt ook de Spanjaard binnenboord te houden.