AZ wil Wijndal niet aan Ajax verkopen: 'Maak je jezelf kleiner dan je wil zijn'

AZ wil Wijndal niet aan Ajax verkopen: 'Maak je jezelf kleiner dan je wil zijn'

02-06-2021 10:19
489

AZ-directeur Max Huiberts wil Owen Wijndal niet aan Ajax verkopen. De linksback is al regelmatig aan een transfer naar Amsterdam gelinkt, maar AZ ziet hem liever niet naar een titelconcurrent vertrekken.

Wijndal werd aangeprezen door Ajax-aanvoerder Dusan Tadic en lijkt een verhuizing van Alkmaar naar Amsterdam zelf ook wel te zien zitten. Huiberts is echter niet van plan om een dragende speler aan een andere Eredivisie-club te verkopen. "Wat wijzelf hebben gezegd: als je bovenin wilt meedraaien, is het raar je beste spelers te verkopen aan de club waarvan je wil winnen. Dan zet je jezelf kleiner weg dan je wil zijn", vertelt hij in een groot interview met Voetbal International.

De TD wuift bovendien de suggestie weg dat Ajax een stap omhoog is ten opzichte van AZ. "Ook hier heerst prestatiedruk en wordt op hoog niveau getraind. Ik kijk naar de weerstand op competitieniveau en die is bij beide clubs hetzelfde. En Owen speelt inmiddels ook in de basis van Oranje, hoeveel groter moet de druk uit Nederland nog worden?"

Wijndal heeft eigenlijk niets meer in de Eredivisie te zoeken, vindt Huiberts zelfs. "Hij speelt al twee jaar met groot gemak al zijn wedstrijden, heel bijzonder. Het level Eredivisie heeft hij wel uitgespeeld", betoogt de directeur. "Waarom zou Owen bij een andere club opnieuw in de Eredivisie willen spelen?"