'Ik heb het ontslag van Slot geen seconde lastig gevonden, was het beste voor AZ'

'Ik heb het ontslag van Slot geen seconde lastig gevonden, was het beste voor AZ'

02-06-2021 11:55 Laatste update: 12:23
168

Het bliksemontslag van Arne Slot bij AZ heeft geen diepe sporen nagelaten bij Max Huiberts. Sterker nog, voor de technisch directeur van de Alkmaarse club was het totaal geen moeilijke beslissing.

"Ik heb dat geen seconde lastig gevonden", zegt Huiberts in een uitgebreid interview met Voetbal International. AZ ging begin december over tot ontslag, nadat Huiberts lucht had gekregen van geheime gesprekken tussen Slot en Feyenoord. "Natuurlijk is het vervelend een goede relatie te verbreken, ik ben niet van staal. Maar we moesten doen wat het beste was voor AZ."

"In commentaren las ik dat het een emotionele beslissing was geweest. Dat was het totaal niet", vervolgt de AZ-directeur. "Op dit soort momenten moet je juist op professionele basis een beslissing nemen. We willen werken met mensen die maar één agenda hebben: de agenda van AZ."

"In Engeland staan er overigens miljoenenboetes op als je als werknemer zonder het te melden tijdens het seizoen met een andere club gaat praten. De Engelse regelgeving is sowieso veel duidelijker over het benaderen van zowel werknemers als jeugdspelers, daar zouden we in Nederland ook eens naar moeten kijken", besluit Huiberts.