Ajax komt met Onana-update: 'Arbiters namen ruim de tijd voor zijn verhaal'

Ajax komt met Onana-update: 'Arbiters namen ruim de tijd voor zijn verhaal'

02-06-2021 12:28 Laatste update: 12:35
134

Ajax heeft woensdagmiddag een update gegeven over de dopingzaak van Andre Onana. De Kameroense doelman heeft volgens de Amsterdamse club 'goed zijn verhaal kunnen overbrengen' tegenover drie arbiters van het internationaal sporttribunaal CAS.

De online zitting begon om 7.30 uur en duurde vier uur. 'Onana heeft zijn verhaal goed kunnen overbrengen en de arbiters hebben ruim de tijd genomen om naar het verhaal van hem te luisteren', meldt Ajax via de officiële kanalen. 'Hij heeft het CAS gevraagd hem geen straf op te leggen, dan wel een aanzienlijk kortere straf dan de opgelegde twaalf maanden.'

Wedden

Meer odds

Het standpunt van de UEFA blijft onveranderd: de Europese voetbalbond wil dat het CAS zich achter de schorsing van twaalf maanden schaart. Het is nog niet bekend wanneer het internationaal sporttribunaal uitspraak doet. Waarschijnlijk gaan daar weken overheen.

Onana werd in februari voor twaalf maanden geschorst, nadat hij in oktober 2020 was betrapt op furosemide. Omdat hij de plaspillen van zijn vrouw onopzettelijk gebruikte, ontliep hij de zwaarste straf (vier jaar). Onana, Ajax en zijn advocaten zetten in op het kwijtschelden of inkorten van de straf.

In de periode van zijn schorsing mag de 25-jarige aan geen enkele sportactiviteit deelnemen en moet hij zelf trainen. 'Hij heeft duidelijk kunnen maken dat hem dat zwaar valt', besluit Ajax over Onana.