NAC-directeur maakt statement over Steijn, Van Hooijdonk reageert geïrriteerd

NAC-directeur maakt statement over Steijn, Van Hooijdonk reageert geïrriteerd

02-06-2021 13:34
133

Het blijft onrustig bij NAC Breda: anderhalve week na het mislopen van promotie naar de Eredivisie, laat algemeen directeur Mattijs Manders zich uit over de positie van trainer Maurice Steijn, tot irritatie van Pierre van Hooijdonk.

Heel NAC wacht op de uitkomst van het evaluatiegesprek tussen Steijn en technisch directeur Ton Lokhoff, maar Manders praat voor zijn beurt: volgens de algemeen directeur is er geen enkele aanleiding om uit elkaar te gaan. "Niemand binnen NAC wil dat Steijn niet doorgaat", stelt Manders in gesprek met BN DeStem.

"Ik vind het een zwaktebod om afscheid te nemen van de trainer. Met name in de lokale media is op een gegeven moment wel erg op de man gespeeld. Zeker met het Ibiza-verhaal (Steijn was in de slotfase van het seizoen een halve week afwezig door privéverplichtingen op het party-eiland, red.)."

Van Hooijdonk heeft de teksten van Manders met verbazing gelezen. In een reactie onder een Instagram-post van supportersplatform B-Side Rats maakt de vader van clubtopscorer Sydney van Hooijdonk duidelijk wat ervan vindt dat Steijn hoogstwaarschijnlijk blijft. Als iemand stelt dat Steijn het prima gedaan heeft, reageert Van Hooijdonk: 'Heb jij een jaar lang geslapen misschien?'