'Aanwinst vier en vijf op komst voor Barça: twee- of driejarig Memphis-contract'

'Aanwinst vier en vijf op komst voor Barça: twee- of driejarig Memphis-contract'

02-06-2021 14:12
49

FC Barcelona presenteerde sinds het begin van de werkweek drie versterkingen en nummers vier en vijf zijn ook onderweg. De Catalanen gaan twee Oranje-internationals aan de selectie toevoegen: de komst van Georginio Wijnaldum hoeft alleen nog maar officieel gemaakt te worden en ook Memphis Depay is dichtbij een transfer.

Trainer Ronald Koeman wilde de twee vlak na zijn aantreden al halen, maar toen kwamen de twee transfers niet van de grond. Nu de contracten van Wijnaldum en Memphis bij respectievelijk Liverpool en Olympique Lyon aflopen, lijkt het alsnog te gaan gebeuren. Wijnaldum gaf onlangs al toe dat zijn vertegenwoordigers bezig zijn met een transfer en nu lijkt er ook beweging rond Memphis te zijn ontstaan.

Transferspecialist Fabrizio Romano weet te melden dat er een twee- of driejarig contract klaarligt en dat de onderhandelingen gaande zijn. RAC1 gaat zelfs nog een stapje verder: volgens het Catalaanse medium wordt er al een presentatievideo voorbereid. Zowel de club als de entourage van Memphis bevestigt dat er vooruitgang geboekt wordt, klinkt het.

Barça heeft sinds maandag al drie nieuwelingen gepresenteerd. Sergio Agüero en Eric García komen transfervrij over van Manchester City, Emerson Royal wordt teruggehaald van Real Betis.