'Barça werkt aan nieuw Messi-aanbod: vedette blij met boezemvriend en Wijnaldum'

'Barça werkt aan nieuw Messi-aanbod: vedette blij met boezemvriend en Wijnaldum'

02-06-2021 14:52
31

Het blijft transfer- en contractnieuws uit Barcelona regenen. De Catalanen leggen de laatste hand aan een nieuw contract voor vedette Lionel Messi, bericht de doorgaans goed geïnformeerde Fabrizio Romano.

Messi speelt al ruim zestien jaar in het eerste van Barcelona, maar is aan zijn laatste contractmaand begonnen. Als het aan Barcelona ligt, blijft hij echter binnenboord: de club moet alleen nog werken aan de laatste contractdetails, voordat het officiële voorstel aan Messi gepresenteerd wordt, bericht Romano.

Het aankoopbeleid van de Catalanen lijkt hem over de streep te moeten trekken. Maandag werd landgenoot en boezemvriend Sergio Agüero gepresenteerd in Camp Nou, vlak daarna volgden Eric García en Emerson Royal. Ook de transfers van Georginio Wijnaldum en Memphis Depay zijn in de maak. Messi is naar verluidt ook gecharmeerd van de komst van Wijnaldum.

De bijna 34-jarige linkspoot wilde vorig seizoen nog onder zijn contract uit en lag op ramkoers met toenmalig voorzitter Josep Maria Bartomeu. Nu deze is vervangen door Joan Laporta, lijkt alles echter anders te zijn. Of Messi voor 1 juli zal tekenen, is overigens nog maar de vraag: de Argentijn begint binnenkort met zijn land aan de Copa América.