Belgische vrees wordt werkelijkheid: De Bruyne mist hoogstwaarschijnlijk EK-start

Belgische vrees wordt werkelijkheid: De Bruyne mist hoogstwaarschijnlijk EK-start

02-06-2021 16:09
30

Voor de Rode Duivels dreigt een forse aderlating in aanloop naar de eerste groepswedstrijd op het EK. Volgens bondscoach Roberto Martínez is de kans heel klein dat Kevin De Bruyne op tijd fit is voor het duel met Rusland op 12 juni.

De Bruyne liep in de finale van de Champions League en neusbreuk en breuk aan het oogkasfractuur op. Hij moet daardoor komende zomer op het EK met een masker spelen en mist ook de voorbereiding op het toernooi. België oefent donderdag tegen Griekenland en speelt zondag nog een vriendschappelijk duel met Kroatië. Daarnaast dreigt de 29-jarige sterspeler de EK-start te missen.

"Het is weinig waarschijnlijk dat De Bruyne fit geraakt voor die eerste wedstrijd", vertelt Martinez op de persconferentie woensdag. De Spanjaard zal in de oefenduels bekijken wie de middenvelder van Manchester City moet vervangen tegen de Russen. "Wie hem morgen vervangt, zal moeten tonen dat hij er klaar voor is. Er zijn drie tot vier spelers die daarvoor in aanmerking komen."

Voor de Rode Duivels is het missen van De Bruyne een hard gelag. Axel Witsel is ook nog altijd niet fit en het is de vraag of Eden Hazard helemaal speelklaar zal zijn.