Ontevreden Heerenveen grijpt hard in: 'Komt als donderslag bij heldere hemel'

Ontevreden Heerenveen grijpt hard in: 'Komt als donderslag bij heldere hemel'

02-06-2021 17:16
81

SC Heerenveen is ontevreden over het afgelopen seizoen en besloot hard in te grijpen. Trainer Johnny mag aanblijven, maar zijn assistenten moeten plaatsmaken. Dat kwam als een grote verrassing, onthult Jeffrey Talan.

Voor de voormalig rechtsbuiten van de Friezen wordt een nieuwe functie gezocht, terwijl Hennie Spijkerman en keeperstrainer Raymond Vissers weg moeten. Talan had al te horen gekregen dat de directie iets wilde veranderen in de technische staf. "Ze wilden een andere dynamiek door er iemand bij te halen die voor wat reuring moet zorgen. Hennie en ik zijn toch wat meer analyserend, zijn wat minder aanwezig", vertelt hij aan Omrop Fryslân.

Wedden

Meer odds

"Dus ik ging ervan uit dat er volgend seizoen twee assistenten op de bank naast Johnny zouden zitten en één op de tribune", vervolgt de achtvoudig Oranje-international. "Dat Hennie en ik nu plaats moeten maken, komt voor mij als een donderslag bij heldere hemel. Wat ik nu ga doen is gissen. Ik heb nog een contract voor één jaar en heb donderdag een gesprek met Ferry de Haan. Ik begreep dat hij een aantal goede ideeën voor me heeft."

Heerenveen-directeur Cees Roozemond legt aan Voetbal International uit waarom Janssen wél mag blijven. "Uiteindelijk beoordeel je het complete team. Ik vind dat Johnny dit seizoen tijdig signalen heeft afgegeven, over zaken waar hij tegenaan liep die anders moesten. Dan heb ik het over selectiesamenstelling, maar ook de samenstelling van de staf. Dat heeft hem afgelopen seizoen behoorlijk wat onrust opgeleverd."

De Friezen hopen de sterke punten van Janssen beter te benutten en de mindere punten te compenseren door een andere invulling van de staf. Daarnaast moet de nieuwe assistent bedreven zijn in spelersontwikkeling, want ook daar ontbrak het volgens Heerenveen aan.