Afellay kiest voor Stekelenburg, Van Hooijdonk laat ander geluid horen

Afellay kiest voor Stekelenburg, Van Hooijdonk laat ander geluid horen

02-06-2021 21:13
33

Maarten Stekelenburg moet keepen op het EK, vindt Ibrahim Afellay. Pierre van Hooijdonk denkt juist dat bondscoach Frank de Boer voor Tim Krul kiest.

Na het wegvallen van Jasper Cillessen (corona) moet De Boer een belangrijke knoop doorhakken. Het gaat tussen Stekelenburg en Krul. Opvallend genoeg draagt Stekelenburg rugnummer één. "Tegenwoordig zegt dat niet veel meer. Je hebt spelers die graag met een bepaald nummer spelen. Ik denk niet dat je daar veel waarde aan moet hechten, maar ik denk wel dat hij de nummer één keeper gaat worden", zegt Afellay bij de NOS.

Afellay beargumenteert zijn suggestie. "Hij heeft ervaring en straalt veel rust uit. Hij kent het klappen van de zweep. Uiteindelijk wil je een doelman die rust geeft aan je laatste lijn. Zijn kwaliteiten staan buiten kijf."

Van Hooijdonk laat een ander geluid horen. "Ik denk van niet. Tim Krul heeft de wedstrijden in aanloop naar het toernooi gekeept. Dat is een weg die je inslaat. Stekelenburg heeft een goed half jaar gehad bij Ajax en heeft toernooiervaring. Ik denk dat het een rustpunt is, maar ik denk dat De Boer voor Krul kiest."