Weghorst over Oranje-systeem: 'Als je dat niet doet, weet je niet of succesvol is'

Weghorst over Oranje-systeem: 'Als je dat niet doet, weet je niet of succesvol is'

02-06-2021 23:44 Laatste update: 03-06-2021 00:04
83

Wout Weghorst ziet dat het bij Oranje beter zal moeten, voordat het EK van start gaat. Het Nederlands elftal experimenteerde tegen Schotland (2-2) met de 5-3-2-formatie. Dat leverde nog niet het gewenste resultaat op.

Voor de camera van de NOS vertelt Weghorst over het optreden van Oranje in de 5-3-2-opstelling. "Daar hebben we de laatste dagen veel op getraind, maar dat vergt ook tijd en aanpassing", stelt de spits. "Bij vlagen was dat goed, maar op sommige momenten was dat ook zeker niet het geval. Daar moeten we kritisch op zijn."

"Ik denk dat het tijd nodig heeft. Je moet je een nieuwe manier van spelen eigen maken", gaat Weghorst verder. "Veel tijd hebben we daar alleen niet voor. Dit zijn ook de wedstrijden waarin we het kunnen proberen. Als je dat niet doet, weet je ook niet of het succesvol kan zijn. Na vandaag kunnen we alleen wel zeggen dat het absoluut beter moet."

Weghorst vindt dat hij zichzelf meer had moeten laten zien tegen Schotland. "Voor mij persoonlijk was het toch wel teleurstellend. Ik sta hier uiteindelijk niet alleen op het veld om te scoren, maar ook mijn aanvallende bijdrage te leveren. Ik denk dat dat beperkt is geweest."