Cillessen reageert woest op bericht De Boer: 'Geen idee wat er is veranderd'

Cillessen reageert woest op bericht De Boer: 'Geen idee wat er is veranderd'

02-06-2021 23:39 Laatste update: 03-06-2021 07:13
266

Jasper Cillessen is verrast dat hij niet is opgenomen in de EK-selectie van bondscoach Frank de Boer. De doelman werd positief getest op corona en blijft als gevolg daarvan thuis. De klap is enorm, laat hij weten aan De Telegraaf.

Cillessen had het slechte nieuws van De Boer niet zien aankomen. "Bij de bekendmaking van de EK-selectie was ik nog zijn eerste keeper. Hij wist toen al dat ik positief getest was. Vervolgens zei hij zondag in Portugal dat ik direct bij de groep zou aansluiten als de uitslag van mijn dagelijkse sneltest negatief was en die van de daaropvolgende PCR-test ook. Desnoods zou ik na het trainingskamp pas aanhaken", zegt Cillessen.

De sluitpost van het Nederlands elftal en Valencia zit vol met vragen. "Ik heb écht geen idee wat er is veranderd. Ik heb ook nooit iets anders gehoord. Totdat de bondscoach me dinsdag belde. Dat maakt het extra wrang."

Cillessen is woest, de doelman weegt zijn woorden echter zorgvuldig omdat hij het Oranje-proces niet wil verstoren. "Ik wil geen dingen zeggen die mensen beschadigen. Ik vind het bovendien niet gepast om nu helemaal los te gaan, omdat mijn ploeggenoten vlak voor het EK zitten en we als Nederlands elftal één doel hebben: zo goed mogelijk presteren op het EK."

Cillessen heeft het afgelopen seizoen veel blessurepech gehad en was eindelijk fit. Het EK was de kroon op het seizoen, maar dat gaat niet door. Hij snapt niet dat hij niet meegenomen is door De Boer. "De regels staan het toe om keepers tijdens het toernooi te vervangen en er was nog tijd zat! Ik heb vanwege corona één dag verkoudheidsklachten gehad, maar verder 0,0 problemen. En dan wordt er nu gezegd dat ik niet fit ben? Daar zullen de bondscoach en ik het nooit over eens worden."

Cillessen geeft aan stand-by te willen staan, maar niet zonder voorwaarden. Hij wil blijven trainen zodra hij coronavrij is. "Oscar Moens staat op de reservelijst voor het geval Lodewijks (keeperstrainer, red.) corona oploopt. Misschien kan hij al met me aan de slag, want ik wil voorkomen dat ik nu drie weken stilsta, alsnog word opgeroepen en ik het verwijt krijg dat ik dan niet fit ben. Dat verhaaltje ken ik wel... Door mijn besmetting zit ik opgesloten in mijn appartement. Ik heb me nog nooit zo machteloos, boos en verschrikkelijk gevoeld."