Esport3 en Diario SPORT: duo van 91 miljoen kan Barça na één jaar weer verlaten

Esport3 en Diario SPORT: duo van 91 miljoen kan Barça na één jaar weer verlaten

03-06-2021 07:52 Laatste update: 11:30
20

FC Barcelona telde in het voorjaar van 2020 een totaalbedrag van 91 miljoen euro neer voor Miralem Pjanic en Francisco Trincão. De Bosniër en de Portugees zouden één jaar later echter – al dan niet tijdelijk – kunnen vertrekken, melden Esport3 en Diario SPORT.

Pjanic kwam voor zestig miljoen euro over van Juventus, in ruil voor Arthur Melo (72 miljoen). Die transfer werd voor de entree van Ronald Koeman beklonken. De 31-jarige middenvelder moest het vervolgens doen met een bijrol en speelde 1295 minuten, verspreid over dertig wedstrijden in alle competities. Aangezien Koeman tóch aan lijkt te blijven als trainer, heeft Pjanic volgens Esport3 zijn conclusies getrokken.

Trincão werd voor 31 miljoen losgeweekt van Sporting Braga. Ook de 21-jarige Portugees heeft zich nog niet op kunnen werken tot onomstreden basisspeler. Volgens Diario SPORT heeft de Portugese landskampioen Sporting Portugal al contact opgenomen met Barcelona: de Leões willen hun selectie Champions League-proof maken en hopen Trincão van Barcelona te huren. De zesvoudig Portugees international heeft nog een contract tot 2025 en Barcelona vertrouwt erop dat hij zich door kan ontwikkelen. Een tijdelijke transfer lijkt echter bespreekbaar, afhankelijk van hoe de selectie er volgend seizoen uit gaat zien.

Barcelona is namelijk druk bezig om zich te versterken: deze week werden Sergio Agüero, Eric García én Emerson Royal vastgelegd. Ook het Oranje-duo Georginio Wijnaldum-Memphis Depay wordt nadrukkelijk aan de Catalanen gelinkt, terwijl boegbeeld Lionel Messi een nieuw contractaanbod kan verwachten.