De Wit: Je leert hier wat je bij Ajax eigenlijk ook élke wedstrijd leert

De Wit: "Je leert hier wat je bij Ajax eigenlijk ook élke wedstrijd leert"

03-06-2021 08:21
95

Dani de Wit is onomstreden bij Jong Oranje en draagt bij afwezigheid van AZ-ploeggenoot Teun Koopmeiners de aanvoerdersband. De aanvallende middenvelder denkt tijdens het jeugd-EK in Hongarije weer even terug aan zijn Ajax-jaren.

Volgens De Wit staat de druk er maximaal op bij Jong Oranje. "Je leert hier wat je bij Ajax eigenlijk ook élke wedstrijd leert, maar wat niet zomaar bij elke club een vanzelfsprekendheid is. De druk bij Ajax, die voel je", vertelt hij aan De Telegraaf. Jong Oranje kan het zich deze week niet permitteren om wedstrijden te verliezen, anders is het toernooi direct klaar. "Dat mag niet gebeuren. Wedstrijden met die druk erop, zijn de allermooiste."

De Wit leerde als jeugdspeler bij Ajax al dat hij alles moest geven om zich staande te houden. "Ik ben niet de jongen met het meeste talent of de beste techniek. Ik heb gewoon een functionele techniek, maar ben wel iemand die het moet hebben van zijn mentaliteit, uithoudingsvermogen en werklust. Ik vind dat helemaal geen schande." Toen de Eredivisie na de uitbraak van het coronavirus werd stilgelegd, ging De Wit juist extra hard aan de slag. "Waar anderen het in zo'n voetballoze tijd iets rustiger aan doen, geef ik extra gas. Dat kost me weinig moeite, omdat ik er vanaf mijn jeugd altijd harder voor heb moeten werken."

De Draufgänger uit Hoorn komt donderdagavond weer in actie met Jong Oranje. Maandag werd de knock-outfase van het EK afgetrapt met een verrassende zege op Frankrijk, donderdag wacht Duitsland in de halve finales.