'Ik wilde mezelf laten zien aan de Oranje-spelers en De Boer, dat is goed gelukt'

'Ik wilde mezelf laten zien aan de Oranje-spelers en De Boer, dat is goed gelukt'

03-06-2021 10:54 Laatste update: 13:22
82

Het Nederlands elftal stelde woensdagavond teleur tegen Schotland (2-2), maar Jurriën Timber was het spaarzame lichtpuntje: de negentienjarige verdediger van Ajax is blij met zijn geslaagde debuut.

Oranje-bondscoach Frank de Boer verraste tegen de Schotten met een basisplaats voor Timber, die profiteerde van de afwezigheid van Joël Veltman, Daley Blind en Nathan Aké. "Ik heb geprobeerd er zoveel mogelijk van te genieten", zei Timber na afloop tegen ESPN.

"Dat het 2-2 is geworden is jammer, maar ik mag trots zijn. Het ging wel prima, denk ik", vervolgde de Ajacied, die zijn teamgenoten bedankte. "Ik heb veel goede spelers om me heen en probeer dan gewoon lekker mee te voetballen. Stefan (de Vrij, red.) is bijvoorbeeld gewend om 5-3-2 te spelen. Met zijn coaching wordt het ook makkelijker."

Timber is blij met zijn eerste week als Oranje-international. "Ik wilde mezelf graag laten zien aan de spelers en de trainer en dat is goed gelukt. Of dit perspectief geeft op meer? Als je een goede wedstrijd speelt, sowieso toch?", besluit hij lachend.