Bendtner (33) stopt ermee: 'Ik begrijp nog niet dat het nu echt voorbij is'

Bendtner (33) stopt ermee: 'Ik begrijp nog niet dat het nu echt voorbij is'

03-06-2021 11:10
41

Nicklas Bendtner stopt met voetballen. De Deense spits (33), internationaal bekend als 'Lord Bendtner', heeft er geen zin meer in en hangt zijn kicksen definitief aan de wilgen.

"Ik mis het elke dag, maar ik besef dat ook ik een einddatum heb", reageert hij in het Discovery+-programma Bendtner & Philine. "Ik heb tijd nodig om volledig te begrijpen dat het nu echt voorbij is. Het voetbal heeft me al die jaren veel gegeven en nu moet ik op zoek naar iets wat me een vergelijkbaar gevoel gaat geven."

Bendtner stelt dat het moeilijk voor hem was om de laatste anderhalf jaar geen wedstrijd meer te spelen. "Ik voetbal al mijn hele leven en van de ene op de andere dag houdt dat op. Door corona is het mij niet meer gelukt om terug te keren", sombert hij.

Bendtner tekende als tiener een miljoenencontract bij Arsenal, maar slaagde nooit in Engeland en viel met name op door zijn uitspattingen buiten de lijnen. Het leverde hem de bijnaam 'Lord Bendtner' op. De Deense spits speelde verder voor Juventus, VfL Wolfsburg, Rosenborg BK en FC Kopenhagen.

Bendtner is nog niet klaar met de voetbalwereld: de 81-voudig international van Denemarken (30 goals) ambieert een trainerscarrière. "Voetbal is zo'n groot deel van mijn leven dat ik er geen afstand van kan doen. Daarom ben ik bezig met het behalen van m'n trainersdiploma's."