Sneijder maakt zich zorgen om Oranje: 'Ik zie eigenlijk een heleboel misgaan'

Sneijder maakt zich zorgen om Oranje: 'Ik zie eigenlijk een heleboel misgaan'

03-06-2021 12:11
50

Wesley Sneijder wordt niet blij van de huidige staat van het Nederlands elftal. De ploeg van bondscoach Frank de Boer leverde woensdagavond tegen Schotland een zorgwekkende generale repetitie af, zag de recordinternational.

Sneijder werd donderdag gebeld door de 538 Ochtendshow met Frank Dane en kreeg de vraag of hij naar Oranje heeft gekeken. "Ja, helaas wel", reageerde hij. "In de aanloop naar zo'n EK is altijd een beetje experimenteren, dus ik vind dit niet zo heel belangrijk. Maar op 13 juni (tegen Oekraïne, red.) moeten we er staan. Deze voorbereiding is niet echt heel goed."

"Wat ik mis zie gaan? Eigenlijk een heleboel. Je ziet: er zit geen lijn in. Het lijkt wel alsof het nog niet echt een team is. Ze zijn echt zoekende naar de speelwijze en hoe ze de tegenstander pijn kunnen doen. En het is allemaal een beetje plichtmatig. Ik wil wel wat meer vrijheid zien."

Sneijder vraagt zich af welke spelers van het Nederlands elftal de komende weken gaan opstaan. "Er zijn spelers genoeg met individuele kwaliteiten, maar een EK is echt anders. Je moet iemand hebben die als een leider is, het liefst drie of vier in de ploeg en dat ontbreekt nu een beetje."