Bevestiging uit Duitsland, PSV krijgt onbetaalbare Doan terug: 'Er is geen kans'

Bevestiging uit Duitsland, PSV krijgt onbetaalbare Doan terug: 'Er is geen kans'

03-06-2021 12:26
118

Ritsu Doan keert deze zomer terug naar PSV. Arminia Bielefeld kan en gaat de optie tot koop in het huurcontract van de Japanse uitblinker (22) niet lichten.

PSV verhuurde Doan afgelopen seizoen aan Arminia Bielefeld en onderhandelde een optie tot koop van vijf miljoen euro uit. De Bundesliga-club deed er alles aan om het benodigde geld bij elkaar te krijgen, maar sportief directeur Samir Arabi sluit een langer verblijf van Doan uit. "Er is geen kans, Ritsu gaat ons verlaten", laat hij weten aan Kicker.

Doan maakte afgelopen seizoen veel indruk in Duitsland, speelde alle Bundesliga-wedstrijden voor Bielefeld en schoot zijn ploeg op de laatste speeldag in veilige haven. "Ik hou van deze club", zei de Japanner, en de liefde was wederzijds, maar Bielefeld kan hem niet betalen. "Samen met het salaris is het twintig, dertig procent van ons budget", aldus Arabi.

Het is nog de vraag of Doan volgend seizoen in het shirt van PSV speelt. Het Eindhovens Dagblad meldde een maand geleden dat meerdere clubs zich hebben gemeld. Doan kwam twee jaar geleden voor 7,5 miljoen euro over van FC Groningen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie