Spaanse media: Memphis één stap verwijderd van droomtransfer naar Barcelona

Spaanse media: Memphis één stap verwijderd van droomtransfer naar Barcelona

03-06-2021 13:22
43

Memphis Depay staat nu écht voor een transfer naar FC Barcelona. Dat verzekert Diario Sport donderdag. De onderhandelingen rond de transfervrije aanvaller van Olympique Lyon en het Nederlands elftal zijn praktisch afgerond.

Memphis komt op voorspraak van Ronald Koeman naar Camp Nou. Hij hoopte in de laatste twee transferperiodes al op de komst van de 27-jarige aanvaller, maar de financiële problemen van Barça gooiden roet in het eten. Nu is Memphis transfervrij beschikbaar én is het vrijwel zeker dat Koeman aanblijft als trainer van Barcelona.

De verwachting is dat Memphis begin volgende week wordt gepresenteerd door Barcelona. Het is niet bekend wanneer de Oranje-vedette medisch wordt gekeurd: bondscoach Frank de Boer gaf deze week geen toestemming aan Barcelona om Georginio Wijnaldum door te lichten tijdens het trainingskamp in Portugal.

Memphis tekent voor drie seizoenen in Barcelona en krijgt volgens Sport een 'betaalbaar salaris'. Er was de oud-speler van PSV en Manchester United veel aan gelegen om bij zijn droomclub te tekenen. Hij wil graag weer spelen onder Koeman, die hij beschouwt als één van zijn belangrijkste mentoren. Hij werd naar verluidt ook benaderd door onder meer Juventus.