Schalke heeft slecht nieuws voor Huntelaar: routinier niet mee naar 2. Bundesliga

Schalke heeft slecht nieuws voor Huntelaar: routinier niet mee naar 2. Bundesliga

03-06-2021 14:01 Laatste update: 14:09
130

Klaas-Jan Huntelaar gaat komend seizoen niet met Schalke 04 de Tweede Bundesliga in. The Hunter kwam begin dit jaar over van Ajax, maar gaat Die Königsblauen noodgedwongen verlaten, heeft de hekkensluiter van het vorige Bundesliga-seizoen bekendgemaakt.

Wat voor Huntelaar geldt, geldt ook voor verdediger Sead Kolasinac: Schalke kan het zich niet permitteren om de twee binnenboord te houden, legt directeur Peter Knäbel uit. "Als we kijken naar het huidige budget en de opbouw van de selectie, zaken die we openlijk hebben besproken, is er geen alternatief", laat hij weten via de Schalke-kanalen. "We moeten nu beslissingen nemen die in het belang van Schalke 04 zijn. Daarom is dit een noodzakelijke stap."

Huntelaar speelde tussen 2010 en 2017 in Gelsenkirchen, vertrok toen naar Ajax en kwam in januari weer terug, in een poging om de roemruchte club voor degradatie te behoeden. Ook Kolasinac kwam terug op het oude nest. Die missie mislukte, maar Schalke blijft zijn verloren zonen erkentelijk. "We zijn dankbaar dat zij zich de afgelopen maanden naar hun beste vermogen hebben ingezet voor hun geliefde club."

Of en waar Huntelaar zijn carrière voortzet, is nog onduidelijk. Eind 2020 liet hij, toen nog als speler van Ajax, al doorschemeren dat hij deze zomer wilde stoppen. Jeugdliefde De Graafschap heeft echter een aantal keren met de 37-jarige spits geflirt