AS claimt spectaculair Ronaldo-nieuws: 'PSG wil Nike en eigenaren plezier doen'

AS claimt spectaculair Ronaldo-nieuws: 'PSG wil Nike en eigenaren plezier doen'

03-06-2021 14:34
40

Cristiano Ronaldo kan op zijn 36ste nog een opzienbarende transfer maken, beweert de Spaanse sportkrant AS. De Portugese superster lijkt uitgekeken te zijn op Juventus en zou nu bij Paris Saint-Germain op het lijstje staan.

Ronaldo kwam in 2018 over van Real Madrid en moest de Champions League-droom van Juventus gestalte gaan geven. Ondanks vijf hoofdprijzen en liefst 101 treffers in 133 wedstrijden is dat project geen succes geworden. La Vecchia Signora werd in de Champions League uitgeschakeld door achtereenvolgens Ajax, Olympique Lyon en FC Porto en werd in eigen land na negen titels op rij van de troon gestoten door Internazionale. Dat Ronaldo in de afsluitende Serie A-wedstrijd tegen Bologna – waarin nota bene een Champions League-ticket op het spel stond – negentig minuten lang bankzitter was, lijkt dan ook een teken aan de wand.

Een transfer is dan ook in de maak, claimt AS: de teruggekeerde trainer Massimiliano Allegri heeft Ronaldo niet meer nodig en Juventus wil ook meewerken aan een transfer, klinkt het. PSG lijkt de beste papieren te hebben als Ronaldo inderdaad op de markt komt. Een overstap naar Parijs zou vooral in commercieel opzicht interessant zijn. Nike sponsort zowel de vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar als PSG en kan dus twee vliegen in één klap slaan. De Qatarese eigenaars van de club kunnen Ronaldo bovendien inzetten als uithangbord voor het WK van 2022 in hun land. De eerste contacten zouden al gelegd zijn.

Ronaldo ligt nog één jaar vast in Turijn en drukt met zijn salaris zwaar op de begroting: De Oude Dame zou dan ook genoegen nemen met een transfersom van 25 à dertig miljoen euro. Mauro Icardi zou in de transfer betrokken kunnen worden. De voormalig Serie A-topscorer vertrok afgelopen zomer definitief van Internazionale naar PSG en staat er goed op bij de Juve-leiding.