'Cillessen was zelf zo verstandig om te zeggen: bel morgen maar terug'

'Cillessen was zelf zo verstandig om te zeggen: bel morgen maar terug'

03-06-2021 17:15
146

De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij had dinsdag een woeste Jasper Cillessen aan de telefoon. De doelman van het Nederlands elftal had net te horen gekregen van bondscoach Frank de Boer dat hij vanwege een coronabesmetting niet naar het EK gaat. Cillessen was niet in staat om De Telegraaf fatsoenlijk te woord te staan.

Na de wedstrijd Nederland - Schotland publiceerde de krant het interview met Cillessen, die overduidelijk pislink was en aangaf niets te begrijpen van het besluit van De Boer. Verweij geeft twee mogelijke redenen voor het niet meenemen van Cillessen. Maar ook voor hem is het gissen naar de daadwerkelijke reden.

"Eigenlijk begrijpt niemand het", zegt Verweij in de Veronica Ochtendshow. "De UEFA bood dit toernooi de gelegenheid om een keeper te vervangen. Cillessen was niet alleen boos, maar ook machteloos. Hij voelde zich verschrikkelijk."

Hoe De Boer tot het besluit is gekomen om Cillessen thuis te laten is een raadsel. "Wat zou kunnen is dat Frank een duidelijke voorkeur heeft voor Stekelenburg en dit een manier was om van de vaste nummer één af te komen. Wat ook zou kunnen is dat er toch wat ergernis is dat Cillessen op een feestje van NEC is verschenen", suggereert Verweij. "Dat is niet heel verstandig als topsporter, vind ik. De Boer zelf ook niet vies van een feestje? Nee, maar of je dat vlak voor een groot toernooi moet doen is weer een andere vraag."

Van een 'afrekening' van De Boer richting Cillessen is echter geen sprake. "Zo wil ik het zeker niet noemen, ik weet het niet. En Jasper weet het ook niet. Ik belde hem dinsdag al toen het nieuws net bekend was. Toen was hij zelf zo verstandig om te zeggen: bel morgen maar terug. Hij was boos in het kwadraat. Een dag later is dit verhaal naar buiten gekomen."