Lukkien weet redenen voor Emmen-degradatie: 'Dat is allemaal niet goed geweest'

Lukkien weet redenen voor Emmen-degradatie: 'Dat is allemaal niet goed geweest'

03-06-2021 19:21 Laatste update: 19:40
49

Voor FC Emmen-trainer Dick Lukkien voelt de degradatie als 'een rouwverwerking'. De 49-jarige oefenmeester had het een paar dagen erg zwaar na de nederlaag in de strafschoppenserie tegen NAC Breda.

In gesprek met Voetbal International vertelde Lukkien al dat hij na de degradatie 'tijd nodig had om weer terug op de wereld te komen'. Nu gaat hij, opnieuw in gesprek met VI, dieper in op de dagen na de play-offwedstrijd tegen NAC. "Het voelde als een soort rouwverwerking", vertelt Lukkien. "De dag na NAC wilde ik helemaal niemand om me heen. Mijn kinderen stuurden berichtjes en wilden langskomen, maar ik moest echt even met rust gelaten worden. De dagen daarna heb ik veel geslapen en vervolgens moet je toch weer vooruit. Daarbij hebben de vele berichten die ik heb ontvangen – telefonisch of via social media – flink geholpen."

Lukkien denkt dat het succesvolle vorige seizoen één van de redenen is voor de degradatie van Emmen. "We zaten toen op een wolk, waren thuis niet te verslaan en wellicht dat we daardoor niet goed hebben ingeschat wat er voor nodig zou zijn om opnieuw te presteren. Dat de spelers die ons vorig seizoen gedragen hebben aan het begin van dit seizoen ook niet hun niveau haalden, droeg eveneens bij aan de problemen."

Lukkien ziet dat hij zelf op meerdere vlakken ook schuldig is aan de degradatie. "Dat zit 'm in het complete plaatje", stelt hij. "Ik ben onderdeel van FC Emmen. Ik heb een rol in de scouting, ben verantwoordelijk voor het eerste elftal en de prestaties die daarmee worden geleverd. Dat is allemaal niet goed genoeg geweest, met degradatie als gevolg."