Spelersrapport Jong Oranje: tien onvoldoendes na verliespartij in halve finale

03-06-2021 22:57 Laatste update: 23:02
207

Na de stunt in de kwartfinale van het EK tegen Jong Frankrijk verliest Jong Oranje in de halve finale van Jong Duitsland. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit na de uitschakeling.

Justin Bijlow – 5: Bijlow zag er bij de eerste Duitse treffer niet goed uit: hij schatte de voorzet van Lukas Nmecha verkeerd in, waardoor Florian Wirtz de Feyenoord-doelman in de korte hoek kon verschalken. In de rest van het duel maakte Bijlow geen grote fouten meer, maar verrichtte hij ook geen bijzondere reddingen.

Jordan Teze – 5: Ook Teze had een negatief aandeel in de 0-1 van Jong Duitsland: doordat de PSV’er niet goed gepositioneerd stond, had Nmecha op de flank alle tijd en ruimte om de uitblinkende Wirtz te bereiken. In de rest van de wedstrijd maakte Teze ook geen sterke indruk. Hij had in de tweede helft onder meer geluk dat de gemakkelijk uit zijn rug ontsnapte Mergim Berisha de paal raakte.

Perr Schuurs – 6,5: Schuurs was in de achterhoede van Jong Oranje de enige redelijk stabiele factor tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland. Aan de bal straalde de Ajax-verdediger rust uit en zonder bal maakte hij geen grote fouten. Schuurs maakte ook nog eens de aansluitingstreffer voor Jong Oranje, door een afvallende bal uit een corner goed binnen te werken.

Sven Botman – 4: Botman kwam bijzonder matig voor de dag tegen Jong Duitsland. Hij greep achterin soms wel goed in, maar had totaal geen grip op Wirtz. Zo verloor Botman het Duitse talent bij de openingstreffer uit het oog en liet hij zich bij de tweede tegengoal heel gemakkelijk uitspelen door de aanvallende middenvelder. Hij werd in de 77ste minuut gewisseld.

Tyrell Malacia – 5: Tegen Jong Frankrijk was hij nog één van de uitblinkers, maar tegen de Duitsers ging het Malacia beduidend minder makkelijk af. In aanvallend opzicht was de linksback amper aanwezig en verdedigend liet hij ook geen onuitwisbare indruk achter.

Calvin Stengs – 4: Stengs zakte door het ijs: hij verloor keer op keer simpel de bal en werd amper dreigend. In de 22ste minuut zette hij Kluivert wel goed oog in oog met doelman Dahmen. Dat was echter de enige noemenswaardige actie van Stengs in de gehele wedstrijd. De buitenspeler werd in de 58ste minuut ook al naar de kant gehaald door trainer Van de Looi.

Abdou Harroui – 4: Hij mikt deze zomer op een Sparta-exit, maar dan zal Harroui echt stukken beter voor de dag moeten komen in dit soort wedstrijden. In de 39ste minuut gaf hij een pass over twee meter compleet naast Teze, waardoor de bal uit het veld rolde. Vlak voor rust leed Harroui onnodig balverlies op het middenveld, waarna hij in de omschakeling bijna zijn tweede gele kaart pakte. Die twee momenten waren tekenend voor zijn optreden tegen Jong Duitsland. Van de Looi besloot dan ook om Harroui in de rust te wisselen.

Dani de Wit – 5,5: De 'draufgänger' ging voorop in de strijd, waarbij hij wel een aantal overtredingen beging. Aanvoerder De Wit deed niet veel dingen fout, maar wist ook niet het verschil te maken voor zijn ploeg: de AZ-middenvelder werd amper gevaarlijk.

Ferdi Kadioglu – 4,5: Hij kwam erg grillig voor de dag tegen Jong Duitsland. Kadioglu kwam tot een aantal redelijke dribbels, maar leed ook veel balverlies. De middenvelder van Fenerbahçe probeerde zich een aantal keer te onderscheiden met mooie trucjes en hoogstandjes, alleen mislukten die acties vaker dan dat ze lukten.

Myron Boadu – 5,5: De grote man van het treffen met Jong Frankrijk werd tegen Jong Duitsland tot aan de slotfase amper gevaarlijk. In de tachtigste minuut kwam Boadu echter dichtbij het Duitse doel, alleen haalde goalie Dahmen de bal weg voor de voeten van de AZ-spits. Vijf minuten later trof Boadu wél doel. Die treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Justin Kluivert – 5: In de 22ste minuut hielp Kluivert een grote kans voor Jong Oranje om zeep: hij schoot de bal in een één-op-één-situatie recht op doelman Dahmen af. Voor de rest kwam de aanvaller ook weinig aan bod in het spel van Jong Oranje.

Invallers
Azor Matusiwa – 6: Hij zorgde met zijn verdedigende kwaliteiten in de tweede helft voor meer balans op het middenveld bij Jong Oranje. Mede daardoor kon Jong Oranje weer terugkomen in de wedstrijd. Bij een aantal standaardsituaties stond Matusiwa ook in een kansrijke positie, alleen wist de controleur daar geen kans uit te creëren.

Javairô Dilrosun - 5: Dilrosun viel redelijk onopvallend in: hij deed geen bijzondere dingen, maar maakte ook niet veel fouten. Dilrosun kon Jong Oranje dus niet van het aanvallende impuls voorzien, dat in de tweede helft wel nodig was voor een resultaat. Wel had hij een belangrijk aandeel in de afgekeurde 2-2 van Boadu.

Kaj Sierhuis – 5,5: Ook Sierhuis kon als invaller niet het verschil maken voor Jong Oranje. De spits werd niet gevaarlijk in de ruim twintig minuten die hij op het veld stond. Na zijn entree kwam collega Boadu echter wel beter in de wedstrijd.

Devyne Rensch – X: Speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer:
Erwin van de Looi – 5: In de eerste helft kwam Jong Oranje erg ongeorganiseerd voor de dag. De ploeg oogde opvallend genoeg ook een stuk minder fit en fris dan Duitsland, dat donderdag nog een verlenging speelde tegen de leeftijdsgenoten van Denemarken. In de tweede helft kwam Jong Oranje beter voor de dag, maar een comeback bleef uit.