'PSV ziet waarde Doan stijgen, maar gunt Japanner nieuwe kans in Eindhoven'

'PSV ziet waarde Doan stijgen, maar gunt Japanner nieuwe kans in Eindhoven'

Gepubliceerd: vrijdag 4 juni 2021 om 07:17vr 04-06-2021 om 07:17

Ritsu Doan kan een nieuwe kans krijgen bij PSV, meldt het Eindhovens Dagblad. Technisch manager John de Jong en trainer Roger Schmidt zagen de 22-jarige Japanner een sterk seizoen spelen op huurbasis bij Arminia Bielefeld.

Doan was goed voor vijf goals en twee assists in de Bundesliga, waarmee hij Bielefeld voor het hoogste niveau wist te behouden in Duitsland. Toch besloot de nummer vijftien geen gebruik te maken van de koopoptie van vijf miljoen euro, omdat de financiële risico's te groot zouden zijn.

PSV gaat er daarom van uit dat Doan terugkeert in het Philips Stadion. Wel blijft een transfer mogelijk, in het geval andere clubs zich voor hem melden. De Eindhovenaren lijken – na een sterk seizoen - wel op een iets hoger bedrag te kunnen rekenen dan met Bielefeld was afgesproken. Zelf betaalde PSV in 2019 nog 7,5 miljoen euro aan FC Groningen.

Doan is ondertussen zeker niet afgeschreven door PSV, weet de regionale krant. Schmidt heeft ook gezien dat de aanvallende middenvelder een goede ontwikkeling doormaakt. Voor hem kan ruimte komen als één van de 'halve tienen', al is het nog even afwachten hoe de Duitse coach komend seizoen gaat spelen.

Doan richt zich nu eerst op de Olympische Spelen. Ook daar zou hij zijn marktwaarde kunnen opvijzelen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Kan Doan mee bij PSV1?

Ja
59%
Nee
41%
(2777 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws