De Mos waarschuwt De Boer voor 'ondergang': Het is vijf voor twaalf

De Mos waarschuwt De Boer voor 'ondergang': "Het is vijf voor twaalf"

04-06-2021 08:39
68

Als het aan Aad de Mos ligt dan speelt het Nederlands elftal snel weer in het vertrouwde 4-3-3. De analist is niet onder de indruk van de manier waarop Oranje tegen Schotland (2-2) invulling gaf aan het 5-3-2 systeem.

"Het 5-3-2 zou kunnen tegen landen als Spanje, Engeland, België… sterkere tegenstanders, waarvan je denkt dat je moet tegenhouden om dan misschien met een ondeugende counter een gelijkspel uit het vuur te slepen", vertelt De Mos tegen Voetbal International. "Maar voor wedstrijden tegen Schotland, Georgië en straks op het EK bijvoorbeeld Noord-Macedonië heeft dit geen enkele zin."

"De spelers vinden het ook niet prettig, dat haalde ik wel uit de commentaren na afloop", vervolgt de voormalig trainer, die benadrukt dat er geen tijd meer is voor Frank de Boer. "Het is vijf voor twaalf, hè. Het is niet dat je nog twee, drie weken de tijd hebt om dit systeem erin te slijpen: het EK begint al bijna. Het heeft geen zin om hiermee door te gaan, je raakt alleen maar verder achterop."

Volgens De Mos is het zaak om tegen Georgië in een 4-3-3 te spelen, zodat je houvast creëert voor de eerste EK-wedstrijd tegen Oekraïne. "Als De Boer doorgaat met 5-3-2, dan creëert hij zijn eigen ondergang."