'Bordalás gaat meteen op zijn strepen staan: Cillessen mag niet langer weg'

'Bordalás gaat meteen op zijn strepen staan: Cillessen mag niet langer weg'

Gepubliceerd: vrijdag 4 juni 2021 om 09:22vr 04-06-2021 om 09:22

De nieuwe Valencia-trainer José Bordalás rekent komend seizoen op Jasper Cillessen. Als het aan de voormalig coach van Getafe ligt blijft de Nederlandse doelman in Mestalla, meldt Plaza Deportiva.

Cillessen stond op de nominatie om deze zomer verkocht te worden. Met een salaris van bruto vijf miljoen euro per seizoen is hij na Gonçalo Guedes de best betaalde speler van Valencia, schrijft het Spaanse medium. Los Che verkeert in financiële problemen en stond daarom open voor een transfer van de 32-jarige oud-keeper van NEC, Ajax en FC Barcelona.

Bordalás is echter van mening dat Cillessen een 'eersteklas' doelman is en dat Valencia nooit een sluitpost van hetzelfde niveau zou weten terug te halen. De flamboyante oefenmeester begrijpt dat de gevallen Spaanse topclub moet bezuinigen, maar dringt erop aan om andere spelers te verkopen. Alleen als een voorstel te goed is om te weigeren, wil hij instemmen met een transfer van de zestigvoudig Oranje-international.

Doordat Cillessen vermoedelijk blijft mag concurrent Jaume Doménech wel vertrekken. Ook transfers van Maximiliano Gómez, Guedes, Denis Cheryshev en Mouctar Diakhaby moeten het makkelijker maken om de Nederlander te behouden.

Cillessen ontbreekt door een coronabesmetting in de EK-selectie van het Nederlands elftal. Veel begrip voor de keuze van bondscoach Frank de Boer had hij niet.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws