Afellay brandt Oranje-dissonant af: 'Ik zou hem na een half uur gewisseld hebben'

Afellay brandt Oranje-dissonant af: 'Ik zou hem na een half uur gewisseld hebben'

04-06-2021 10:48 Laatste update: 10:50
96

Theo Janssen en vooral Ibrahim Afellay hebben geen goed woord over voor Sven Botman. De verdediger van Jong Oranje ging volgens de twee NOS-analytici niet vrijuit bij de twee snelle goals van Jong Duitsland.

Oranje keek na amper negen minuten tegen een 0-2 achterstand aan door een dubbelslag van supertalent Florian Wirtz. "Als je dan op Botman let: hij staat gewoon bij zijn man en er is niks aan de hand, maar vervolgens besluit hij ineens om de as te gaan dekken", analyseert Janssen de Duitse openingstreffer.

"Waarom doet hij dat?", vraagt Afellay zich af. "Hij kiest voor veiligheid. Hij weet dat op snelheid geklopt gaat worden als hij grote ruimtes moet gaan dekken. En je ziet ook, zoals Theo perfect aangeeft, gaat hij bij de tweede goal ook de fout in. Hij heeft de draaicirkel van een vrachtwagen en dat wordt volkomen duidelijk bij het tweede doelpunt."

Het verbaast Afellay, die meer had verwacht van een verdediger die afgelopen seizoen kampioen van Frankrijk werd met Lille OSC. "Zo'n grote jongen die op die op deze manier wordt weggezet... Dat kán toch niet? Hij speelt bij de kampioen van Frankrijk. Ik zou hem na een half uur gewisseld hebben."