'Ik licht er drie uit: Tevez, Dybala en Ronaldo. Meeste spijt? Van Van Persie'

'Ik licht er drie uit: Tevez, Dybala en Ronaldo. Meeste spijt? Van Van Persie'

04-06-2021 14:49
25

Juventus heeft vrijdag Fabio Paratici officieel uitgezwaaid, na elf jaar trouwe dienst. De technisch directeur neemt afscheid van La Veccia Signora, maakte de club onlangs bekend, en kan op lovende woorden van clubpresident Andrea Agnelli rekenen.

De oud-speler van bescheiden clubs als Fiorenzuola, Pavia, Novara en Birindisi kwam in 2010 over van Sampdoria. Juventus was toen nog aan het bekomen van zijn verplichte degradatie naar de Serie B, maar greep vervolgens weer de macht in Italië en won negen (!) keer op rij de Serie A. "Het zijn elf geweldige jaren geweest", doet Agnelli hem uitgeleide tijdens een persconferentie. "Fabio kan urenlang over voetbal praten en je blijft naar hem luisteren. Hij is hier als een jongen binnengekomen en vertrekt als een man."

Paratici kreeg de afgelopen elf jaar regelmatig complimenten voor zijn dadendrang op de transfermarkt. "Ik denk aan al die spelers die hij hierheen heeft gehaald. Hen wil ik allemaal bedanken, maar ik licht er drie uit: Tevez, Dybala en Ronaldo", aldus Agnelli, die tussen neus en lippen door onthult dat Juventus ooit in de markt was voor de Oranje-topscorer aller tijden. "Mijn grootste spijt? Die heb ik van Van Persie..."

Waar Paratici zijn carrière gaat vervolgen, is nog niet duidelijk. Gefluisterd wordt dat hij in beeld is bij Tottenham Hotspur: daar kan hij herenigd worden met Antonio Conte, die tijdens Paratici's ambtstermijn enige tijd hoofdtrainer van Juventus is geweest.