Polak uitgeteld na druk seizoen: 'Al moet er een bezemsteel in, ik ga op vakantie'

Polak uitgeteld na druk seizoen: 'Al moet er een bezemsteel in, ik ga op vakantie'

04-06-2021 14:55
23

Cultheld Sjaak Polak is sinds vorig jaar succesvol coach bij de vrouwen van ADO Den Haag. De voormalig-middenvelder, die in het seizoen 2004/2005 ook als voetballer actief was voor ADO, moet zijn elftal zaterdag in de bekerfinale langs PSV leiden.

De plannen van Polak na afloop van de bekerfinale zijn al bekend. "Ook al moet er een bezemsteel mijn neus in, ik ga op vakantie", vertelt Polak in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ben trouwens wel wat gewend qua coronatesten. Hier bij ADO hebben we er elke week één. En wat denk je? Nooit iemand positief. Dat zegt veel over hoe serieus die meiden het nemen."

Polak kreeg naar eigen zeggen veel cynische reacties toen bekend werd dat hij de vrouwen van ADO zou gaan trainen. "Er waren zelfs mensen die zeiden: dit gaat je je carrière kosten. Oneerbiedig gewoon. Ach ja, het voetbalwereldje is een machowereld hè. Mensen die negatief zijn over vrouwenvoetbal weten helemaal niet waar ze het over hebben joh."

Polak geeft wel aan verdere ambities als trainer te hebben. "Ik heb al twee keer de mogelijkheid gehad om mooie klussen aan te pakken. Maar ik heb geen papieren voor het hoogste niveau, coach betaald voetbal. Dat doet dan wel zeer ja. Tot op heden ben ik nooit toegelaten tot de cursus. Ik hoop er een keer tussen te komen. Ik moet geduld hebben."

Voor nu ligt er in ieder geval nog een mooie prijs in het verschiet voor Polak en de ADO-vrouwen. "Ik hoop zo voor die meiden dat ze met een prijs naar Den Haag kunnen komen. PSV gaat hem niet gratis krijgen."