FC Twente wil competitiestart opschuiven: 'Bij de KNVB aangegeven'

FC Twente wil competitiestart opschuiven: 'Bij de KNVB aangegeven'

04-06-2021 15:26 Laatste update: 16:56
137

FC Twente hoopt dat het Eredivisie-seizoen 2021/2022 een paar weken later kan beginnen. De nieuwe voetbaljaargang zou in het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 augustus moeten beginnen, maar als het aan de Tukkers ligt, wordt die startdatum opgeschoven.

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge verklaarde onlangs dat hij het coronavaccinatieprogramma voor 1 september wil afronden. Als alles meezit, kan er tegen die tijd ook weer in volle stadions gevoetbald worden. FC Twente hoopt echter dat de stadions bij de start van het seizoen al volledig bezet kunnen worden. "We hebben de KNVB aangegeven om te overwegen om de competitie eventueel iets later te starten", wordt algemeen directeur Paul van der Kraan geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Het voorstel zal op 18 juni officieel besproken worden tijdens de algemene vergadering betaald voetbal. Voordat het zover is, wil de KNVB nog niet op de zaken vooruitlopen. "In de week van 21 juni wordt de exit-strategie bekendgemaakt vanuit het kabinet", aldus een woordvoerder van de voetbalbond. "Tot die tijd zijn er nog geen officiële richtlijnen. We overleggen altijd met de clubs over de voetbalkalender."