'Ontmoeting tussen directeuren Twente en AZ, Ekkelenkamp 'gaat de goede kant op''

'Ontmoeting tussen directeuren Twente en AZ, Ekkelenkamp 'gaat de goede kant op''

04-06-2021 16:22 Laatste update: 16:59
60

FC Twente blijft onverminderd druk bezig met ingaande én uitgaande transfers. RTV Oost-journalist Tijmen van Wissing bespreekt bij De Oosttribune de toekomst van Jayden Oosterwolde, Thijs Oosting en Jurgen Ekkelenkamp.

FC Twente-directeur Jan Streuer heeft contact gehad met AZ-collega Max Huiberts, onthult Van Wissing. Mogelijk heeft dit een uitgaande én een inkomende transfer tot gevolg: Oosterwolde zou in de belangstelling van AZ staan, terwijl Oosting – afgelopen voorjaar verhuurd aan RKC Waalwijk – de omgekeerde weg kan bewandelen. "Er is wel gesproken over – niet dat het meteen heel concreet is – over Oosterwolde." De linksback geldt als potentiële opvolger voor Owen Wijndal. "En Oosting is een interessante speler, zei Oosting", vervolgt de RTV Oost-journalist. "Maar voordat dat allemaal een eigen leven gaat leiden hier: er moet bij AZ nog heel veel weg en Oosting krijgt een kans in de voorbereiding."

Verder is FC Twente al lange tijd bezig met Ekkelenkamp. Ajax wilde vorig seizoen niet meewerken aan een verhuurperiode, maar de kans is aanwezig dat het ditmaal alsnog van een tijdelijke transfer komt. "Het lijkt de goede kant op te gaan, maar dan moet hij wel eerst verlengen bij Ajax. En dan moet er geen club komen voor hem. PEC Zwolle dacht ook Kjell Scherpen te hebben in zo'n zelfde soort constructie (de doelman is inmiddels op weg naar Brighton & Hove Albion, red.), dus je moet nooit de vlag uithangen." Ekkelenkamp liet onlangs zelf aan VoetbalPrimeur weten dat FC Twente een meer dan serieuze optie is.

Streuer draait sowieso overuren. De TD van FC Twente hoopt huurlingen Vaclav Cerny (FC Utrecht), Tyronne Ebuehi (Benfica) en Luka Ilic (Manchester City) ook komend seizoen in de Grolsch Veste te begroeten. Verder zijn de contractbesprekingen met de zwaar geblesseerde Julio Pleguezuelo opgestart en is Lindon Selahi bedankt voor bewezen diensten. In een eerder stadium werd Joël Drommel al verkocht aan PSV, in ruil voor Lars Unnerstall.