Bezoekers EK-duels Amsterdam moeten op wedstrijddag testen: 'Genoeg capaciteit'

Bezoekers EK-duels Amsterdam moeten op wedstrijddag testen: 'Genoeg capaciteit'

04-06-2021 16:44 Laatste update: 17:12
9

Supporters die een EK-wedstrijd willen bezoeken in Amsterdam moeten zich op de wedstrijddag laten testen op het coronavirus. Dit is een voorwaarde van de overheid, aangezien de EK-duels in de Johan Cruijff Arena onder de Fieldlab-evenementen vallen.

Volgens de KNVB zouden er geen problemen ontstaan met de grote toeloop bij de testlocaties op wedstrijddagen. "De bezoekers kunnen een locatie in hun eigen regio kiezen en er zijn veel tijdsloten beschikbaar", laat een woordvoerder van de KNVB weten. "De Stichting Open Nederland, die de toegangstests regelt, zegt dat er een genoeg capaciteit voor is."

Op de website van Testen voor toegang staat dat de afspraak voor een coronasneltest ingepland kan worden binnen veertig uur voor aanvang van het betreffende evenement. Maar voor de EK-wedstrijden in Amsterdam is het dus nodig om een negatief testbewijs van dezelfde dag te kunnen overhandigen.

Afgelopen dinsdag gaf de overheid toestemming om 16.000 bezoekers toe te laten bij wedstrijden, in plaats van de 12.000 toeschouwers die in eerste instantie waren afgesproken. Oranje begint op zondag 13 juni aan het EK met een wedstrijd tegen Oekraïne. Op 17 juni en 21 juni zijn respectievelijk Oostenrijk en Noord-Macedonië de tegenstanders van Nederland.