Oranje-aanvoerder Wijnaldum mist 'leiders': 'Jammer dat hij niet geselecteerd is'

Oranje-aanvoerder Wijnaldum mist 'leiders': 'Jammer dat hij niet geselecteerd is'

Gepubliceerd: vrijdag 4 juni 2021 om 17:26vr 04-06-2021 om 17:26

Georginio Wijnaldum is de aanvoerder van het Nederlands elftal op het EK. De dertigjarige middenvelder voelt zich desondanks niet de 'echte leider' in het team van bondscoach Frank de Boer.

"Ik denk dat anderen blijer zijn met het aanvoerderschap dan ik", laat Wijnaldum weten aan Helden Magazine. "Natuurlijk, het is een geweldige eer, maar ik heb er wel een dubbel gevoel bij. Bij Liverpool ben ik vierde aanvoerder, krijg de band als de andere drie geblesseerd zijn. Dan heb ik de band liever niet, dat betekent dat we een sterker team hebben."

Datzelfde gevoel heeft Wijnaldum ook in Oranje. Hij ziet Virgil van Dijk als de 'echte leider'. "En weet je? Ik vind Kevin Strootman ook een veel betere aanvoerder dan ik. Kevin was met iedereen bezig, pakte iedereen aan. In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland in 2019 werden we in de eerste helft overlopen en kwamen we met 1-0 achter. Kevin kwam in de rust naar me toen en zei: Gini, ik wil meer zien van je, je moet gedurfder spelen. Je loopt maar mee. Kevin is een geboren leider. Ik had die opmerking van hem op dat moment nodig. En Virgil is net zo."

Volgens de oud-speler van Feyenoord en PSV brengen Van Dijk en Strootman 'meer als aanvoerder'. "Daarom is het ook zo jammer dat Kevin niet is geselecteerd voor het EK. En niet alleen om zijn leidinggevende capaciteiten, hoor, ik vind dat hij ook voetballend nog wat kan toevoegen. Ook Ryan Babel had ik er graag bij gehad. Sommige jongens zijn zo belangrijk in en voor het team. Maar het staat de trainers vrij om andere keuzes te maken."

Wijnaldum gaf wel zijn mening aan de bondscoach. "Dat kan ook bij Frank de Boer, hij staat heel erg open voor meningen van anderen. Hij bespreekt dingen met ons en vaak doet hij ook wat met onze input. Hij moet de keuzes maken, want als iemand erop wordt afgerekend, is het de trainer."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws