Derde contractverlenging bij Chelsea: Giroud zet AC Milan in de wachtkamer

Derde contractverlenging bij Chelsea: Giroud zet AC Milan in de wachtkamer

04-06-2021 17:45
4

Een derde contractverlenging bij Chelsea deze vrijdag: ook Olivier Giroud heeft verrassend bijgetekend Stamford Bridge. De 34-jarige spits leek op een transfervrij vertrek af te stevenen, maar ligt nu tot medio 2022 vast.

The Blues melden dat al in april een optie in de aflopende verbintenis van Giroud is gelicht. Dat is opvallend, omdat zowel Engelse als Italiaanse media schreven dat de Fransman in onderhandeling was met AC Milan. Zijn rol in Londen leek daarmee uitgespeeld. De afgelopen maanden moest Giroud zich voornamelijk tevreden stellen met korte invalbeurten. Chelsea zou deze zomer bovendien een nieuwe topschutter in huis willen halen. De Champions League-winnaar werd al in verband gebracht met Romelu Lukaku en Erling Haaland.

"Olivier heeft een cruciale rol gespeeld in veel grote momenten voor deze club", zegt directeur Marina Granovskaia op de clubsite. "Van zijn bijdrage aan de FA Cup-winst in 2018 tot zijn elf doelpunten op weg naar de zege in de Europa League in 2019. Hij heeft altijd belangrijke doelpunten gemaakt, en we zullen nooit zijn treffer tegen Atlético Madrid vergeten in de achtste finale van de Champions League dit seizoen. Met nog zoveel om voor te spelen, was er maar één beslissing die we konden nemen toen we in april beslisten over de optie in zijn contract."

Daarmee is het nog niet gezegd dat Giroud bij Chelsea blijft. Mogelijk kiest de Fransman met het oog op meer speeltijd alsnog voor een vertrek. De Londenaren hebben zich in dat geval wel van een transfersom verzekerd.