'Als ik bij Ajax op de bank was blijven zitten, was kans op EK niet zo groot'

'Als ik bij Ajax op de bank was blijven zitten, was kans op EK niet zo groot'

04-06-2021 18:14
70

Quincy Promes vindt het weleens vervelend dat het in de media vooral over zijn strafzaak gaat na het vermeende steekincident in juli 2020. Zo werd de 29-jarige aanvaller van het Nederlands elftal steevast tot de mogelijke afvallers voor het EK genoemd.

"Vanaf dag één werd ik bij de twijfelgevallen genoemd. Maar joh, daar ben ik aan gewend geraakt", zegt Promes tegen het Algemeen Dagblad. "Ik voelde zelf nooit dat ik in gevaar was voor het EK, ik zat er vrijwel altijd bij. Alleen in de vorige interlandperiode ontbrak ik bij Oranje. Voor het eerst in jaren. Dan mag je toch wel aan het EK denken, lijkt mij?"

"Als mensen zeggen dat ik een twijfelgeval was, was dat gebaseerd op andere dingen. Zeker niet om mijn kwaliteiten als speler. Telkens als mijn naam valt, gaat het daarover en niet meer over mijn spel", vervolgt Promes, die Ajax in januari voor 8,5 miljoen euro verliet voor Spartak Moskou. Hij ontkent dat hij 'gevlucht' is. "Als ik bij Ajax op de bank was blijven zitten, was de kans niet zo groot geweest dat ik er nu bij was geweest dit EK. Alleen om die reden ben ik naar Rusland gegaan. Nergens anders om."