Promes laat zich nog één keer uit over zijn situatie: 'Beheerst niet mijn leven'

Promes laat zich nog één keer uit over zijn situatie: 'Beheerst niet mijn leven'

05-06-2021 07:13 Laatste update: 10:04
81

Quincy Promes laat zich in gesprek met het Algemeen Dagblad nog één keer uit over de strafzaak die boven het hoofd van de aanvaller van Spartak Moskou hangt, maar wil het daarna alleen nog maar over voetbal hebben. De 29-jarige buitenspeler probeert zich zoveel mogelijk af te sluiten van de zaak en dat gaat de aanvaller naar eigen zeggen prima af.

Wie de naam Quincy Promes hoort, koppelt deze tegenwoordig snel aan de eventuele strafzaak die gaat volgen, waarin de aanvaller beschuldigd wordt van betrokkenheid bij een steekpartij in juli 2020. Desondanks maakt Promes deel uit van de EK-selectie van bondscoach Frank de Boer. De aanvaller is zelf ook niet veel met de zaak bezig. "Voor mij is het niet iets dat op de voorgrond speelt. Bij de media wel, heb ik gemerkt. Dat vind ik soms vervelend", begint Promes tegen het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

Toch begrijpt Promes wel dat iedereen naar zijn situatie vraagt. "Maar iedereen weet ook: ik kan en mag niets zeggen. Ik beantwoord nu ook zo open mogelijk de vragen. Maar dat is wel eenmalig, daarna kom ik er niet meer op terug", vervolgt Promes. De aanvaller wil zich maximaal focussen op het aankomende EK. "Dat is iets heel groots voor de spelers en fans. Het team is deze maand het allerbelangrijkste en dan past het niet dat Quincy Promes steeds vragen over privézaken gaat zitten beantwoorden."

De gehele situatie heeft geen invloed gehad op het spel van Promes, geeft de aanvaller zelf aan. "Daar kan ik heel kort over zijn: nee. Ik heb me puur gefocust op voetbal en dat is gelukt. Het beheerst zeker niet mijn leven."