Suriname walst met debutant Haps over Bermuda heen en blijft koploper in WK-poule

Suriname walst met debutant Haps over Bermuda heen en blijft koploper in WK-poule

05-06-2021 07:30
113

Suriname heeft met een 6-0 overwinning op Bermuda de volgende kleine stap gezet naar het ultieme einddoel: deelname aan het WK van 2022 in Qatar. De ploeg van bondscoach Dean Gorré staat na drie speelronden bovenaan in de groep en neemt het aankomende woensdag op tegen Canada, de nummer twee van de poule.

Halverwege stond Suriname al met 4-0 voor door treffers van Sheraldo Becker en Nigel Hasselbaink. Beide aanvallers wisten twee keer het net te vinden in de eerste vijfenveertig minuten. Feyenoorder Ridgeciano Haps maakte tegen het kansloze Bermuda zijn debuut in het nationale elftal van Suriname en luisterde zijn eerste speelminuten direct op met een assist. De linksback van de Rotterdammers stelde Hasselbaink in staat om de 2-0 op het scorebord te krijgen.

Na rust nam Suriname ietwat gas terug en liep het via treffers van opnieuw Hasselbaink en ADO Den Haag-verdediger Shaquille Pinas uit naar een ruime 6-0 zege. Suriname staat na drie speelrondes bovenaan in de WK-kwalificatiepoule. De ploeg van Gorré heeft tot nu toe de volle buit en speelt woensdag tegen directe concurrent Canada. Dat land staat tweede, met zes punten uit drie wedstrijden.