Homoseksuele prof doet zijn verhaal: 'Mijn grootste angst is het buitenland'

Homoseksuele prof doet zijn verhaal: 'Mijn grootste angst is het buitenland'

05-06-2021 08:47 Laatste update: 10:04
235

Een speler uit het Nederlandse profvoetbal heeft in gesprek met de NOS zijn verhaal gedaan over zijn homoseksuele geaardheid. De speler, die anoniem wil blijven, denkt dat zijn carrière geschaad kan worden als hij er openlijk voor uitkomt dat hij homoseksueel is.

"Ik ben een sportman en ik heb maar één doel, dat is het hoogst haalbare in mijn sport. Dat kan geschaad worden als ik nu als homo naar buiten treed", begint de anonieme voetballer in De Schaduwspits, de podcast van de NOS. "Ik treed daar verder niet mee naar buiten omdat ik niet wil dat er op die manier over mij en mijn geaardheid wordt gesproken."

Ondanks het feit dat de anonieme voetballer denkt dat zijn coming-out niet veel zou veranderen voor het merendeel in de voetballerij, houdt hij zich liever stil. "Mijn grootste angst is het buitenland-verhaal. Waarom zou ik een carrière in het buitenland op het spel zetten omdat ik zo nodig wil roepen dat ik anders geaard ben?"

De voetballer denkt dat het buitenland de voornaamste reden is dat mannelijke spelers niet uit de kast durven te komen. "Als voetballer wil je een mooie carrière en een transfer maken naar het buitenland. In het buitenland is het qua acceptatie vaak nog een ander verhaal dan in Nederland. In sommige landen zou je als speler helemaal geen kans meer krijgen."