Sneijder waarschuwt Oranje: 'Een spits die meedogenloos is in de box'

Sneijder waarschuwt Oranje: 'Een spits die meedogenloos is in de box'

05-06-2021 09:35 Laatste update: 10:01
53

Wesley Sneijder waarschuwt het Nederlands elftal voor Goran Pandev, de aanvoerder van Noord-Macedonië. Volgens de recordinternational moet Oranje op zijn hoede zijn voor de oud-spits van Internazionale, die op 37-jarige leeftijd nog altijd één van de smaakmakers is van Noord-Macedonië.

Sneijder en Pandev speelden samen bij Inter en wonnen met de Italiaanse club de Champions League. Sneijder was en is nog steeds onder de indruk van Pandev. "Een geweldig persoon, die van het spelletje houdt en in mijn ogen vaak is onderschat als voetballer. Pandev is een spits die meedogenloos is in de box", vertelt Sneijder in gesprek met De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

Oranje, dat het in de derde groepswedstrijd van het aankomende EK opneemt tegen Noord-Macedonië, moet volgens Sneijder op zijn hoede zijn voor de ervaren spits. "Hij heeft een fantastisch linkerbeen en echt een neusje voor de goal. Wat ik knap aan hem vind, is dat hij altijd het overzicht bewaart en makkelijk mensen vrij voor de keeper zet."

Ook op basis van de laatste resultaten vindt Sneijder dat Nederland Noord-Macedonië als een zeer serieuze tegenstander moet beschouwen. "Want ze wonnen onlangs in de WK-kwalificatie wel bij Duitsland. Natuurlijk zat daar een stukje onderschatting door de Duitsers bij. Maar de tijd dat je zo maar even over de 'kleintjes' heenliep, is voorbij. Maar natuurlijk moeten we daar wel gewoon van kunnen winnen", sluit Sneijder af.