Berghuis en De Vrij vallen op bij Oranje: 'Hij verdient aanvoerdersband'

Berghuis en De Vrij vallen op bij Oranje: 'Hij verdient aanvoerdersband'

05-06-2021 14:36 Laatste update: 14:37
110

Tim de Cler kijkt met veel vertrouwen vooruit op het EK. De voormalig Feyenoord- en Oranje-verdediger denkt dat een 4-3-3-formatie het beste is, mede omdat Steven Berghuis daar goed uit de verf kan. Stefan de Vrij is volgens De Cler klaar om de aanvoerdersband te dragen.

"Ik ga er vanuit dat Steven Berghuis vanaf de rechterkant gaat spelen", begint De Cler in gesprek met RTV Rijnmond. "In een 5-3-2 wordt het moeilijk voor hem, maar ik denk dat dat systeem het niet gaat worden. Dus Berghuis gaat het EK vanaf rechts beginnen, dan moet hij gewoon laten zien wat hij bij Feyenoord het hele jaar heeft gedaan. Dan zie ik voor hem een heel mooi toernooi."

Of het een 5-3-2- of 4-3-3-formatie gaat worden, durft De Cler nog niet te zeggen. "Ik denk dat je spelers moet opstellen die in een wedstrijd snel van systeem kunnen wisselen. Als je Frenkie de Jong bijvoorbeeld in het midden van een driemansverdediging zet, die kan heel makkelijk het middenveld inschuiven. Ik denk dat je daar een beetje naartoe moet. Spelers die kunnen wisselen en voetbalintelligentie hebben. Frenkie de Jong is er daar één van, dat wordt een heel belangrijke pilaar in het elftal."

De Cler ziet ook een belangrijke rol weggelegd voor De Vrij. "Hij kwam al heel jong bij Feyenoord, je zag dat hij voetbalintelligentie had. Hij kan op heel veel verschillende manieren spelen en heeft zich zo sterk ontwikkeld. Het is een goede jongen en een echte teamspeler die er voor gaat. Ik vind hem echt een van de leiders van dit Nederlands elftal en denk eigenlijk ook wel dat hij het verdient om de aanvoerdersband te dragen."