Rijontzegging voor Vitesse-huurling Openda na forse snelheidsovertreding

Rijontzegging voor Vitesse-huurling Openda na forse snelheidsovertreding

05-06-2021 15:13
41

Loïs Openda heeft van de Belgische politierechter te horen gekregen dat hij een rijverbod van drie maanden opgelegd heeft gekregen. De aanvaller, die door Club Brugge uitgeleend wordt aan Vitesse, is gestraft voor een fikse snelheidsovertreding in Zuienkerke.

Op 10 april 2020 werd Openda geflitst. Hij reed 131 kilometer per uur, waar een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur was toegestaan. "Dit getuigt van onverantwoord rijgedrag", wordt de rechter geciteerd door Het Laatste Nieuws

Wedden

Meer odds

Openda was zelf niet aanwezig tijdens de rechtzaak. Naast de drie maanden rijontzegging kreeg hij ook een boete van 400 euro opgelegd. Als de aanvaller met zijn auto wil gaan rijden in België, zal hij eerst opnieuw moeten slagen voor zijn praktisch en theoretisch rijexamen én verschillende medische en psychologische proeven moeten ondergaan.

De toekomst van Openda is nog ongewis. Hij staat in de belangstelling van meerdere clubs en Club Brugge staat niet onwelwillend tegenover een vertrek. Vitesse hoopt op een langer verblijf van Openda in Arnhem.