Update: Antony doet een uur mee bij Olympische ploeg van Brazilië

Update: Antony doet een uur mee bij Olympische ploeg van Brazilië

05-06-2021 19:00 Laatste update: 21:07
125

Antony speelt woensdag mee met het Olympische elftal van Brazilië, dat het opneemt tegen de Kaapverdië. Dat is enigszins opvallend, aangezien Ajax de vleugelaanvaller heeft verboden om mee te reizen naar de Spelen.

Via de officiële kanalen maakt het Braziliaanse elftal bekend dat Antony in de basis zal gaan starten tegen Kaapverdië. Recent werd al bekend dat de Ajax-aanvaller in de voorbereiding op de Spelen mee zou draaien met de Seleçao. Nu blijkt dus dat Antony ook in actie zal komen tijdens de oefencampagne van het Braziliaanse elftal voor het toernooi.

Desondanks zal de 21-jarige linkspoot dus niet meereizen met het team naar Tokio. Ajax geeft Antony - net als zijn Argentijnse ploeggenoot Lisandro Martínez - daar geen toestemming voor. De jeugdinternational zou anders een deel van de voorbereiding moeten missen én mogelijk de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Update: Antony heeft met het Olympisch elftal van Brazilië met 2-1 verloren van Kaapverdië. De aanvaller van Ajax werd na een uur spelen - samen met Real Madrid-speler Rodrygo - naar de kant gehaald. Het stond op dat moment nog 1-1. Dinsdag oefenen de Brazilianen nog tegen Servië.

De Braziliaanse ploeg bereidt zich in Servië voor op de Olympische Spelen. Aan dat toernooi mag Antony niet meedoen van Ajax, maar toch is hij van de partij tijdens het trainingskamp.